x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ЕК обяви позицията си за новата ОСП

Еврокомисар Хоган представи комюнике за по-гъвкава, по-справедлива и по-устойчива ОСП

ЕК обяви позицията си за новата ОСП
Автор: Фермер.БГ
Колегията на европейските комисари прие днес насоките на Европейската комисия (ЕК) за опростяване и модернизиране на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. Основните цели остават подкрепата за земеделските стопани и развитието на устойчиво и „зелено“ селско стопанство. 
 
 
Документът, озаглавен "Бъдещето на селското стопанство и прехраната", поема инициативата да се укрепят правомощията на страните-членки да избират и разпределят средствата на ОСП, за да бъдат постигнати амбициозни общи цели в областта на околната среда, изменението на климата и устойчивостта
 
„Общата селскостопанска политика е с нас от 1962 г. насам. От една страна, трябва да гарантираме, че тя продължава да предоставя на потребителите здравословна и висококачествена храна, като същевременно създава работни места и растеж в селските райони. От друга страна тя трябва да се развива успоредно с другите политики“, заяви Юрки Катайнен, вицепрезидент по въпросите на заетостта, растежа и заетостта.
 
 
"Съобщението, публикувано днес, гарантира увереност, че ОСП ще постигне нови и възникващи цели като насърчаване на интелигентен и устойчив селскостопански сектор, укрепване на опазването на околната среда и действията в областта на климата и укрепването на социално-икономическата структура в селските райони ", каза Фил Хоган , комисар по земеделието и развитието на селските райони.
 
Сегашната двустълбова структура ще бъде запазена, но предвиденият по-прост и по-гъвкав подход ще включва конкретни мерки за постигане на договорените цели на равнище ЕС. Всяка страна от ЕС ще разработи собствен стратегически план, който ще бъде одобрен от Комисията, в който ще посочи как планира да постигне целите. 
 
Опростените правила и по-гъвкавият подход ще гарантират, че с ОСП се постигат реални резултати — подпомагат се земеделските стопани и се насърчава устойчивото развитие на селското стопанство в ЕС.
 
 
Изменението в климата също продължава да оказва влияние върху селското стопанство и производството на храни. Бъдещата ОСП трябва да постави по-амбициозни цели по отношение на ефективното използване на ресурсите, грижата за околната среда и действията в областта на климата. Освен това своето място заемат традиционно иновациите, използването на модерни технологии и управлението на риска.
 
Законодателни предложения за изпълнение на набелязаните целите ще бъдат представени от Европейската комисия преди лятото на 2018 г., въз основа на предложението за многогодишната финансова рамка.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Еврокомисарят Хоган в лайфчат във Фейсбук за ОСП след 2020 г.
 
Времето на ръчната работа във фермите отмина
24.03.2019 | 7794 прочитания
Времето на ръчната работа във фермите отмина
Звучи абсурдно фермерът да работи на пълни обороти в стопанството, без значение дали е делник или празник

Имате ли затруднения при подаването на заявления за Кампания 2019 за директните плащания?

news