x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ЕК обръща сериозен поглед към протеиновите култури в ЕС

През тази година Комисията ще излезе с доклад за състоянието и възможните мерки

ЕК обръща сериозен поглед към протеиновите култури в ЕС
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Pixabay
Растителните протеини са основен компонент на фуражите за животни, но също така и широко употребени от хората. Европейското производство на протеинови култури обаче не е достатъчно, за да задоволи търсенето.
 
 
ЕК цели да създаде стратегия за развитие на протеиновите култури в Европа. Наред с това, Комисията се стреми и да оцени ефективността на политическите инструменти, като например подкрепата по линия на директните плащания. Климатичните условия за отглеждане на соя в Европа не са сред най-подходящите, а вносът на културата в ЕС не се облага с мита. Значителна част от отглежданите извън ЕС соеви култури са генетично модифицирани, но търсенето на соя, която не е ГМО, е високо, поради което има необходимост да се стимулира местното производство.
 
Цели на Европейската комисия (ЕК) са до края на 2018 г. да бъде изготвен подробен доклад за текущото състояние на протеиновите култури в ЕС и бъдещите възможни мерки.
 
Заинтересовани страни и експерти могат да се включат в анализа на ЕК, като попълнят въпросник. Онлайн формата е активна до 23 март. Освен това Комисията предвижда и организирането на тематични семинари, серии и консултации с експерти и производители.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Киноа – нова алтернатива при зърнените култури?
 
Агроиновации: Опазване на биоразнообразито за по-продуктивни пасища
22.09.2018 | 1026 прочитания
Агроиновации: Опазване на биоразнообразито за по-продуктивни пасища
1000 португалски фермери са засявали на площ от 50 000 хектара различни смесени, бобови и други култури с цел поддържане на по-голямо биологично разнообразие в пасища

Трябва ли да се плащат данъци върху субсидиите?

news