Едно от основните послания по време на Шестия национален агро семинар на Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) бе сдружаването, от една страна между фермери, а от друга и между асоциации. 
 
Министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева също уважи форума, като присъства на празничната вечеря. Акцент в нейната реч бе също сдружаването. Десислава Танева изрази своята радост от това, че вижда и хора, членове на други асоциации на събитието и увери, че това е начинът българското земеделие да просперира и да върви напред.
 
[news]
Сред официалните гости на шестия семинар бе и председателят на Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) Венцислав Върбанов, който освен, че благодари за поканата, поздрави НАЗ за юбилея и подчерта, че обединението е пътят, по който земеделието трябва да върви. 
 
Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев пък обвърза годишнината на Асоциацията с друго предстоящо събитие, а именно 10 години от прилагане на ОСП в България, който юбилей, ще бъде в началото на следващата година.
 
„Говорихме и с НАЗ, и с АЗПБ и това, което трябва да направим е да се възползваме от председателството на България в ЕС. Би било грях, ако не използваме нашето председателство, за да вкараме важните теми – важни за нас, за България и разбира се за нашето производство, като част от общия пазар; ще бъде грях, ако не ги вкараме в дневния ред, по начина, по който ние считаме, че трябва да бъдат въведени по време на самото председателство. Затова и призовавам асоциациите да насочат вниманието си през следващата година върху това“, отбеляза Грудев.