x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Единадесетото издание на БАТА АГРО стартира в Стара Загора

Изложението продължава до 18 май на летище Стара Загора

Единадесетото издание на БАТА АГРО стартира в Стара Загора
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ

Стартира единадесетото издание на международното селскостопанско изложение БАТА Агро. Събитието се провежда ана летището в Стара Загора от 15 до 18 май. Очакванията са това издание на международния форум да бъде най-голямото. Изложението преминава под знака на иновациите в земеделието.

 
 
На изложбена площ от над 36, 5 хил. кв. метра са разположени експонати на над 200 фирми, представящи най-новото в сектора.
Официални гости на събитието са Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, Атанас Добрев, зам.- министър на земеделието, храните и горите и Георги Динев, заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.
 
 
Международният форум откри председателят на УС на БАТА Агро, Даниел Минев:
 
 
„Благодарение на нашите изложители, може да заявим, че БАТА Агро е най-голямото специализирано селскостопанско изложение в страната. Тук се намират най-успешните фирми в агросектора, най-новите технологии и иновации в земеделието. С всяка година нараства и международното участие и интереса от фирми-изложители и посетилите“.
 
 
По думите на Минев плановете на УС на БАТА са да продължи да развива организацията на събитието.
 
„Смятаме да продължим да развиваме нашата организация, като свързващо звено на всички заинтересовани от агросектора страни. През текущият мандат на УС на Асоциацията ще работим много и за надграждане на организацията на събитието, така че да отговорим още по-адекватно на интересите и очакванията на нашите партньори“, каза Минев.
 
 
Зам.-министър Добрев е категоричен, че модерно земеделие не може да се прави без иновативни технологии.
 
„Селскостопанските машини, които се представят тук са от висок клас и потвърждават неопровержимия факт, че модерно земеделие не може да се развива без модерна техника.  Скъсяването на дистанцията между земеделието у нас и в напредналите страни е възможно единствено чрез много работа в посока на иновативните процеси на селското стопанство и чрез активното подпомагане на производството, както по линия на европейските фондове, така и с национални средства“.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Даниел Минев: Модерно земеделие се прави с модерна техника
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?