x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

До 2 години Полша може да бъде лидер по производство на пуйки

Динамиката на ръст в този сегмент превърна страната във втория по значимост производител на пуешко месо в ЕС, веднага след Германия

До 2 години Полша може да бъде лидер по производство на пуйки
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com

Полша може да заеме лидерска позиция в производството на пуйки в ЕС след 2 години, сочат данни на Евростат. В момента страната изпреварва Франция по производство на пуешко месо и отстъпва само на Германия, която остава единствената страна, декларираща по-високи показатели.

Американците се радват на по-добър пазар на пуйки зад граница

При запазване на настоящата динамика на ръст, още през 2020 г. може да станем най-големият производител на пуешко месо в Европа, изпреварвайки германците, казва в свое съобщение Националната палата за птицевъдство, информира порталът Spożywczy.

Производството на пуйки в Полша постоянно расте през последните две десетилетия. В периода 2015-2016 г. страната влезе в топ 3 на производителите на пуйки в ЕС. През 2017 г. производството леко намаля заради птичия грип.

Производството на пуйки в Полша расте в продължение на повече от 10 години. Настоящият бум продължава от 2014 г., с едно прекъсване заради птичия грип. При това нивото на производството расте на годишна база с няколко процента. Ако това продължава, ще се превърнем в най-големия производител на пуешко месо в Европа, коментира директорът на Националната палата.

През първите четири месеца на тази година Германия произведе 162 000 тона пуешко месо. Полша регистрира 128 000 тона, следвана от Франция (113 000 тона), Италия (97 000 тона), Испания (76 000 тона) и Великобритания (57 000 тона).

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Американците се радват на по-добър пазар на пуйки зад граница
 
Има решение за проблемите с работната ръка
17.01.2019 | 3838 прочитания
Има решение за проблемите с работната ръка
Квалифицираните кадри са шансът на българските земеделци да бъдат успешни и устойчиви в бизнеса си, благодарение на NIK Academy

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news