x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Днес празнуват растителнозащитниците

Отбелязваме 123-годишнината от растителнозащитната дейност в България

Днес празнуват растителнозащитниците
Автор: Фермер.БГ
снимка: pixabay.com
Стриктният контрол при производството на растения и растителни продукти гарантира качество и безопасност на произведените стоки. Това каза зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов по време на честването на професионалния празник на служителите в сферата на растителната защита.
 
 
На днешния ден преди 123 години е поставено началото на официалната растителна защита в България. Повод е подписът на княз Фердинанд I през далечната 1896 г. върху указ, с който се утвърждава Законът за мерки срещу лозовата филоксера и възобновяване на унищожените от заразата лозя.
 
Растителната защита е един от ключовите сектори в земеделието, защото ограничаването на загубите от вредители обезпечава растителното производство, казва д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на БАБХ, в своето официално обръщение към празнуващите.
 
През 2018 г. основен акцент в работата на експертите по растителна защита към БАБХ беше борбата срещу нелегалния внос и употребата на неразрешени продукти за растителна защита на територията на страната. Те взеха активно участие в първата за България международна операция на Европол – Silver Axe III, допълни той.
 
 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Отбелязваме празника на ветеринарния специалист
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news