Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ДФЗ започва подписване на договори по лозарската програма

Държавен фонд Земеделие започна подписването на договори за преструктуриране и конверсия на лозя

ДФЗ започва подписване на договори по лозарската програма
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Фермер.БГ
Държавен фонд „Земеделие“ отправя покана за подписване на договори към одобрените земеделски стопани по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя. Преди дни беше обявено класирането за финансовата 2016 година по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.
Още по темата
ДФЗ обяви класирането по мярка Преструктуриране и конверсия на лозя за 2016 г.
06.04.2016
0

След извършена проверка и финансова оценка, съгласно разпоредбата на чл. 13 от Наредба 2 от 4 април 2014 г., бяха одобрени 44 проекта. Финансовата помощ на допустимите заявления е на обща стойност 19 983 846 лв., при обявен за 2016 г. бюджет от 20 352 792 лева.
 
Фонд „Земеделие“ от своя страна подписа договорите и изпрати покани до бенефициентите. Дейностите по мярката, за които ще бъдат подпомогнати лозарските стопани, са: засаждане на лозя с права от Националния резерв; презасаждане с или без промяна на местонахождението; изграждане на  системи за капково напояване и изграждане на противоерозионни съоръжения. В срок до два месеца след подписването на договорите кандидатите ще могат да подават заявления за авансово плащане.
 
Припомняме, че в края на януари приключи приемът на заявленията за 2016, 2017 и 2018 година, за които от ЕК са предоставени три отделни бюджета. Националната лозаро-винарска програма е насочена към повишаването на конкурентоспособността на българските лозари и ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 година. Финансирането на мярката е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, като целта е повишаването на конкурентоспособността на българските лозари.
 
Предстои публикуването на класирането на заявленията за 2017 г. и 2018 година след финализиране на извършваните проверки.
 
 
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Над 130 заявления прие ДФЗ за преструктуриране и конверсия на лозя
 

Резонни ли са поисканите оставки на експерти от МЗХГ?

news