Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ДФЗ: Започна изплащането на De minimis за изхранване на животни

Само за първия ден, определен за договориране и изплащане на средствата по държавната помощ De minimis за изхранване на преживни животни през 2014 г., бяха сключени 750 договора.

ДФЗ: Започна изплащането на De minimis за изхранване на животни
Автор: Фермер.БГ
© снимка: Фермер.БГ

Само за първия ден, определен за договориране и изплащане на средствата по държавната помощ De minimis за изхранване на преживни животни през 2014 г., бяха сключени 750 договора, съобщиха от ДФЗ.

 

С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” бяха осигурени допълнителните 4 млн. лева, с които общият ресурс по схемата достигна 15 млн. лева. Помощта на глава животно се увеличи до 39 лева за биволици и крави и 5 лева за овце-майки и кози-майки. Условието е животновъдите да запазят 75% от броя на животните, за които е получена помощта до 31 декември 2014 г.

 

Фермерите кандидатстваха по схемата от 7 до 23 април 2014 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие” по постоянен адрес за физическите лица и едноличните търговци и по адрес на регистрация на юридическите лица.

 

След приема на документи, заявени за подпомагане са близо 750 хил. овце-майки, малко над 108 хил. кози-майки, почти 263 хил. крави и повече от 6 хил. биволици.

 

Общият размер на помощите De minimis за един земеделски производител, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2012-2014).

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Управителният съвет на ДФЗ се събира на спешно заседание за De minimis
 
ДФЗ отпусна още 4 млн. лв. за изхранване на животни по De Minimis
 
ДФЗ определи ставките по De minimis за изхранване на преживни животни
 

Резонни ли са поисканите оставки на експерти от МЗХГ?

news