Държавен фонд Земеделие ще приема документи за компенсиране на разходите, свързани с изпълнението на Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период. Заявленията ще се подават в областните дирекции на по постоянен адрес на физическите лица или едноличните търговци, или по адрес на управление за юридическите лица от 5 до 27 февруари 2015 г., включително.
 
От помощта могат да се възползват малки и средни предприятия, отглеждащи трайни овощни насаждения - семкови и костилкови видове. Отпусканата помощ е до 270 лв. на хектар с ДДС и служи за купуване на допустимите по програмата продукти за растителна защита и унищожаване на вредителите през зимния сезон. Третирането с препаратите се прилага върху овошките в периода след преминаването на студовете до набъбване на пъпките.
 
По програмата ще се финансират разходи за растителна защита, извършени преди дейността по съответния етап от борбата с вредителите да е започнала и след като е подадено заявление за подпомагане до ДФ „Земеделие”. Фондът ще изплаща помощта по фактури за купуване на продукти за растителна защита, издадени след подаване на документите в областните дирекции. 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!