Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ДФЗ преведе доплащанията за зелените директни плащания

Близо 55 000 стопани получиха доплащане за зелени дейности

ДФЗ преведе доплащанията за зелените директни плащания
Автор: Фермер.БГ
Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) преведе субсидии в размер на близо 10 млн. лева (9 565 550 лева) по Схемата за плащане за селскостопански практики (зелени плащания), които са благоприятни за климата и околната среда. Изравнително доплащане, на база окончателно определената ставка за зелени дейности, получиха 54 827 земеделски стопани.
 
 
Размерът на плащането за един допустим за подпомагане хектар по схемата за Кампания 2016 е 126,17 лв/ха. Ставката е определена със Заповед № РД 09-430 от 2 юни 2017 г. на министъра на земеделието, храните и горите. Заедно с изплатените през май субсидии, общата сума за зелени директни плащания достигна 453 474 615  лева.
 
Припомняме, че съгласно Регламент (ЕС) №1307/2013 от Кампания 2016 по схемите за директни плащания е въведена „финансова дисциплина“ в размер на 1,353905%. С този процент се намаляват всички плащания, надвишаващи 2 000 евро, които се отпускат на земеделските стопани. Удържаната сума е предназначена за създаден резерв за кризи в селскостопанския сектор. Механизмът на финансовата дисциплина или т.нар. намаление на директните плащания, които се отпускат на един земеделски производител, е въведен с цел годишният бюджет да е в съответствие с многогодишната финансова рамка (МФР).
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Ще продължи ли да се прилага СЕПП и след 2020 г.?
 
Ясни са ставките за зелените плащания и СЕПП
 

Нужни ли са допълнителни разяснения по мярка 14?

news