Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ДФЗ подписва договори с млади фермери по мярка 112 на ПРСР

Общо 409 са одобрените проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)

ДФЗ подписва договори с млади фермери по мярка 112 на ПРСР
Автор: Фермер.БГ

Започна подписването на договори по мярка „Млад фермер“, обявиха от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Общо 409 са одобрените проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Субсидиите за тях са 10 млн. евро или 19,96 млн. лв.

 

Голяма част от средствата ще отидат за отглеждане на градински домати и краставици, гъби и орехи. Одобрени са и проекти за отглеждане на птици, лешници, бадеми, овощни и костилкови насаждения, а също и за създаване на разсадници за трайни насаждения. Сред предложенията има такива за купуване на пчелни семейства, създаване на ферми за калифорнийски червеи, както и за отглеждане на дребен и едър рогат добитък.

 

Проектите, спечелили финансиране, са избрани сред 2 800 предложения. От ДФЗ уточняват, че внесените проекти са обработвани в условията на ограничен бюджет - след предварително оценяване и класиране по критериите, заложени в Приложение № 1 на Наредба № 9 за мярка 112.

 

Предимство имаха проектите, които са изцяло в сектор животновъдство, стопанствата за биопроизводство или в процес на преход към биопроизводство, младите фермери, кандидатствали или планиращи да кандидатстват по мярката за агроекология, както и тези, получили образование или обучение в селскосто стопанство. Допълнително точки имаше и за проекти от областите Благоевград, Варна, Габрово, Кърджали, Ловеч, Перник. Разград, Силистра, Смолян и София.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Близо 5 500 са одобрените проекти на млади фермери от старта на мярка 112
 
Димитър Греков: Проектите по Млад фермер се одобряват според наличния ресурс
 
Министър Димитър Греков: Ще стартираме мярка Млад фермер на собствен риск
 
Производители: InteliFresh дойде точно навреме
17.01.2018 | 4683 прочитания
Производители: InteliFresh дойде точно навреме
Вече имаме какво да предложим на големите пазари, смята председателят на Добруджанския овощарски съюз на Димитричка Търпанова

Нужна ли е нова промяна в Наредба 3?

news