Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция обявява конкурс за периода 20 - 23.10.2009г. за определяне на списък с одобрени интервенционни складове за съхранение на ориз. Списъкът с имената на одобрените складове с техните адреси ще бъдат публикувани от Европейската комисия и в Интернет страницата на Държавен Фонд „Земеделие”.

Включването в списъка на одобрените складове ще осигури възможност за съответния склад да се отправят оферти за интервенционно изкупуване на ориз при стартиране на интервенция на ориз. Това не задължава складодържателя да приеме указания продукт на съхранение. То не води и до финансови ангажименти за двете страни. При внесена оферта за ориз за даден склад ще се пристъпи към договаряне на конкретни цени и условия.
 
Изисквания към складовете:
-         да се намират в някоя от следните административни области: Пловдив, Пазарджик и Стара Загора.
-         да притежават валидна лицензия за публичен склад, издадена от министъра на земеделието и храните илиудостоверение за регистрация на зърнохранилище, издадено от НСЗФ;
-         да притежават минимален складов капацитет от 5 000 тона;
-         да разполагат с необходимото техническо оборудване за приемане, съхранение, манипулиране и изкарване на продуктите;
-         да разполагат с транспортна инфраструктура, която да позволява доставянето и експедирането на партидите.
-         да разполагат с компютърна програма за счетоводно отчитане на съхраняваните стоки
-         минимален капацитет за движение на запасите, позволяващ за всяко едно складово помещение изнасянето дневно на поне 5 % от складираното количество или минимум 500 тона ориз.
-         Разплащателна агенция си запазва правото да извърши проверка на място в склада за съответствие с посочените изисквания.
Когато за дадена административна област на страната сумарния капацитет на заявилите участие складове не достигне 10 000т, ДФЗ-РА си запазва правото да не одобри никой от кандидатите в областта, дори да покриват всички останали изисквания.
 
Публичните складове и зърнохранилищата, които желаят да бъдат одобрение за интервенционни складове, трябва да подадат в срок от 09:00 часа на 20.10.2009 г. до 17:30 часа на 23.10.2009 г. Заявление по образец (Приложение №1). Документите могат да бъдат внасяни лично или чрез упълномощено лице в Областна Разплащателна агенция по адрес на управление на фимата/ постоянен адрес на физическото лице. Адреси на ОРА:  http://www.dfz.bg/bg/kontakti/oblastni-strukturi/
 
Към Заявлението трябва да се представят следните документи:
1.      Нотариално заверено пълномощно, когато документите не се подават от кандидата.
2.      Копие на документ за самоличност на физическото лице/управителя на ЮЛ
3.      Копие от лицензия на публичния склад или от удостоверението за регистрация на зърнохранилището
4.      План на склада, заверен от складодържателя с подпис и печат, с положение и номера на клетките или отделенията и схематично, но точно представяне на пътя на влизане и на излизане на зърнените култури с локализиране на местата за претегляне, товарене и разтоварване, и на евентуално изчакване преди окончателното приемане.
При подаване на заявлението кандидатът осигурява оригиналите на всички документи, за които се изискват копия и ги представя за проверка при поискване.
 
Допълнителна информация може да бъде получена на следните тел.: 81 87 612, 81 87 632, 81 87 652, 81 87 672, 81 87 604 и 81 87 624 и на интернет страницата на ДФЗ, както и в Централно Управление на Разплащателната агенция.

Необходимите приложения можете да изтеглите от download центъра на Фермер.БГ