Държавен фонд „Земеделие" - Разплащателна агенция (ДФЗ - РА) напомня на кандидатите по мярка 10 „Агроекология и климат” и мярка 11 „Биологично земеделие” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 да се регистрират в Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФ „Земеделие“.
 
 
Там бенефициентите могат да проверят  резултатите от извършените от външните институции проверки за Кампания 2018 г.
Проверките се отнасят за състоянието на парцелите, пчелните семейства и животните, данните от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ), както и данните за пашуването в националните паркове. 
 
Системата за електронни услуги на ДФ „Земеделие“ е достъпна след индивидуална регистрация. Ако кандидатът няма създаден профил, е необходимо да подаде заявка за регистрация на потребител, след което да се яви в Областна дирекция на ДФЗ – РА, за да се идентифицира и достъпът му да бъде активиран.
 
 

Срокът за въвеждане на данни от външните институции е до 11.01.2019 г.

 
През целия период на въвеждане данните са видими за кандидатите чрез индивидуалния им достъп в СЕУ.
 
При установяване на разминавания в данните бенефициентите могат да се обръщат към контролиращото лице, с което имат сключен договор, към дирекцията на съответния национален парк, който им е издал разрешителното за паша, или към Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.
 
Ако техническите грешки са допуснати от външните институции, те ще могат да ги отстранят в периода от 21.01.2019 г. до 01.02.2019 г.
 
Външната институция, допуснала грешката, попълва „Заявление за редакция на въведени данни в СЕУ по образец и го изпраща до ДФ „Земеделие“ – РА. Постъпилите заявления за редакция подлежат на одобрение или отхвърляне от страна на ДФЗ – РА след извършване на всички необходими проверки.