Държавен фонд „Земеделие” днес нареди изплащането на 37 млн. лева по сметките на българските животновъди от секторите говедовъдство, овцевъдство и биволовъдство.

Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на среща с представители на бранша, съобщиха от МЗХ. Преди няколко дни животновъдите получиха близо 4,5 млн. лева средства по Схемата за национални доплащания за крави с бозаещи телета.

Общата сума, която е изплатена на сектора до момента е 127 млн. лева, като  в първите дни на януари те ще получат още 27 млн. лева, което прави средствата за 2012 г., за животновъдния отрасъл на обща стойност от 154 млн. лева, подчерта още министър Найденов.

Следващата седмица животновъдите ще получат отделно още около 140 млн. лева по агроекология, необлагоделствани райони и НАТУРА, съобщи изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов.

По време на срещата днес Мирослав Найденов, който отбелязва 44-тия си рожден ден, получи от фермерите цветя, бронежилетка, две Каракачански овчарки и печено родопско агне. "Както кучетата пазят стадата ни, така и министърът да пази животновъдите", пожелаха фермерите. Кученцата са от фермата на Георги Бончев от Копривщица, а агнето осигуриха Марияна и Рашко Кехайови, животновъди от Девня.
 

снимки: МЗХ

 








 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!