Десислава Танева, Председател на Парламентарната копмисия по земеделие, заяви днес след парламентарния контрол, че ще се  търсят още 150 млн.лв за национални доплащания за фермерите. Тя обясни, че по време на пленарния контрол днес финансовият министър Симеон Дянков е посочил това като евентуална възможност.

На въпрос пред агенция Фокус дали има опасения, че недоволството на фермерите ще прерасне в бъдещи протести, Танева каза: „Не, не се притеснявам. Аз винаги съм била убедена, че участниците в реалния сектор, в обществения живот са разумни и винаги преди да се предприемат някакви крайни действия, трябва да се положат всички усилия, за да се постигне възможно максималното за дадената ситуация”.


Танева бе категорична, че ще се стигне до положителна развръзка, тъй като за правителството на ГЕРБ секторът на земеделието е един от приоритетните.


„Аз силно се надявам, че в приетия бюджет това ще бъде доказано”, допълни още тя. Предстои проектобюджетът да бъде разгледан на редовното заседание на земеделската комисия другата седмица в сряда от 16.00 часа.

 

още по темата:

-

Земеделието се оказа извън приоритетите на ГЕРБ, след вчерашно изявление на МС

-

100 млн. лв за национални доплащания са крайно недостатъчни за производителите