x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Десислава Танева положи клетва като министър на земеделието (обновена)

Първите действия трябва да са ежедневните проблеми на земеделците, а те не са малки, каза Танева

Десислава Танева положи клетва като министър на земеделието (обновена)
Автор: Фермер.БГ
Парламентът започна работатата си днес, като гласува решение за персонални промени в Министерския съвет.
 
 
Със 121 гласа "за" и 5 гласа "против" Румен Порожанов беше освободен от поста министър на земеделието, храните и горите, а на негово място ще бъде избрана Десислава Танева, която до днес беше председател на ресорната комисия в Народното събрание.
 
Както Фермер.БГ писа, Румен Порожанов подаде оставка вчера, 14 май, след поредица от скандали, свързани с европейски субсидии по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и най-вече със средства за изграждане на къщи за гости, които не се използват по предназначение. През последните дни се появиха и съмнения във връзка с декларирани доходи и имущество на семейството му.
 
В мотивите за решението си да подаде оставка Румен Порожанов посочи, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.
 

Десислава Танева беше министър на земеделието в кабинета „Борисов 2“.

 
Като председател на Комисията по земеделието и храните в сегашния парламент тя познава в детайли проблемите на селското стопанство в страната.
 
„Първите действия трябва да са ежедневните проблеми на земеделците, а те не са малки“, каза Десислава Танева след встъпването си в длъжност, цитирана от Агенция „Фокус"
 
Тя допълни, че моментът, в който става настоящата смяна, е пикът на една предизборна кампания – „изключително изострена и нетипична за едни европейски избори и със сигурност това дава отражение върху начина, по който се възприема смяната". 
 
Десислава Танева подчерта, че през целия си професионален път се е занимавала само със земеделие и допълни: „В този смисъл няма нищо изненадващо. Има много проблеми на ежедневието, има репутационни проблеми и тях трябва да решаваме.“
 
„Аз съм човек, който е познат, включително и от предходния ми мандат в министерството. Следвам политиките на открит диалог, на програма, на планиране“, каза още новият министър на земеделието.
 
Биографични данни:
 
Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. Завършила е висше икономическо образование в УНСС. От 1997 г. е изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг“ АД и дъщерни дружества. „Бизнес дама“ на 1998 година. 
 
Председател е на Комисията по земеделието и горите в 41-вото Народно събрание от 29 юли 2009 до 14 март 2013 г. Министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. От 10 май 2017 г. до днес тя председател на Комисията по земеделието и храните в 44-тото Народно събрание. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Веселина Ралчева: Една оставка няма да реши проблемите
 

Смятате ли, че системите за напояване са в готовност за сезона?

news