Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Депутати питат министъра за движението на пасищните животни

Зачестяват конфликтите между стопаните на ниви и собствениците на стада

Депутати питат министъра за движението на пасищните животни
Автор: Фермер.БГ
Двама депутати от левицата отправиха парламентарен въпрос към аграрния министър Румен Порожанов как ще се реши проблемът с унищожаването на земеделска продукция от пасищни животни, оставени без контрол от техните собственици.
 
 
Народните представители Веска Ненчева и Цветан Топчиев информират министъра за съсипването на ниви и земеделски култури от преминаващия добитък.
 
„При нас постъпиха жалби за системно унищожаване на ниви и селскостопанска продукция от пасищни животни, които са оставени да се движат безконтролно от техните собственици“, подчертават депутатите.
 
 
Според техните наблюдения, че подобни случаи има навсякъде в страната и те все повече зачестяват. „Проблемът е сериозен и значим, особено за стопаните в по-малките и отдалечени населени места“, отбелязват Ненчева и Топчиев.
 
Двамата пита министъра какво е неговото отношение към този проблем, как вижда възможностите за решаването му и конкретно какви мерки ще предприеме. Планираната дата за устен отговор от Румен Порожанов е след седмица, на 9 март 2018 г.
 
 
Собственици на животни от своя страна неведнъж са поставяли въпроса, че пасищата са крайно недостатъчни, а земеделските стопани се стремят да обработят максимално земите си, като не дават възможност за безконфликтно преминаване на стадата.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Добрич е лидер в страната по уреждането на поземлените отношения
 
Помощта de minimis за унищожена овца или коза става общо 47 лв.
18.07.2018 | 4841 прочитания
Помощта de minimis за унищожена овца или коза става общо 47 лв.
Допълнително подпомагане за стопаните на евтаназирани животни, които вече получават обезщетенията си

Ще кандидатствате ли с проект по мярка 9 от ПРСР?

news