В Министерството на земеделието и храните днес ще се проведе Ден на отворените врати. Събитието ще се открие от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов от 10:30 часа в централното фоайе на МЗХ.

Ден на отворените врати се организира като част от проекта „Добро управление, ефективност и прозрачност в Министерството на земеделието и храните”, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

От 10.30 до 17.00 часа в централното фоайе на МЗХ представители на министерството ще отговарят на въпросите на гражданите. На разположение през целия ден ще бъдат експерти от дирекции: „Административно обслужване и информационно-комуникационни технологии”, „Връзки с обществеността и протокол”, Главна дирекция „Земеделие, гори и поземлени отношения”, „Директни плащания и пазарна подкрепа”, „Държавни помощи и регулации”, „Развитие на селските райони”, „Растениевъдство” и „Животновъдство”.

Проектът предвижда провеждането на Ден на отворените врати през месец май и в шест областни дирекции „Земеделие” – Пловдив, Монтана, Ямбол, Бургас, Велико Търново и Силистра.

Също днес предстои 34 договора по Програмата за развитие на селските райони да бъдат връчени в присъствието на премиера Бойко Борисов. От 11.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъдат връчени новите договори за над 87.9 млн. лв. на кметове на малки общини по програмата. Проектите ще бъдат подписани от изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева.