x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Делото за фермата на Ани от Болярово влиза в съда в Сливен

Стопаните се опитват по съдебен път да запазят овцете и стопанството си

Делото за фермата на Ани от Болярово влиза в съда в Сливен
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com
Делото за съдбата на овцевъдната ферма на Ана Петрова от Болярово срещу директора на Областна дирекция по безопасност на храните в Ямбол ще се гледа на 2 април от Административния съд в Сливен.
 
 
След като в началото на февруари всички съдии от Административен съд – Ямбол си дадоха отвод по делото сега процесът започва от самото начало в Административен съд – Сливен, съобщи Радио 999.
 
Стопанството остана единственото в страната, за което ветеринарните власти обявиха, че е огнище на чума по овцете, но животните в него не бяха евтаназирани. Стопаните се усъмниха в коректността на тестовете, а доброволци попречиха на умъртвяването на стадото.
 
Впоследствие директорът от Областното управление по безопасност на храните разпореди регистрацията на фермата да бъде заличена заради нарушаване на Закона за ветеринарномедецинската дейност, а животните в нея да бъдат умъртвени по хуманен начин.
 
Сега стопаните се опитват да спрат действието на заповедта по съдебен път. Те изтъкват, че след обявяването на огнището на 18 юли миналата година във фермата няма умрели животни – ако не се брои инцидентът с няколко преяли овце през септември. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
БАБХ: Евтаназията е единственият изход за фермата в Болярово
 

Имате ли затруднения при подаването на заявления за Кампания 2019 за директните плащания?

news