Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Дегустации на фермерския пазар тази сряда

Ще има и игра „Познай сиренето“ и „Познай млякото“ с награда

Дегустации на фермерския пазар тази сряда
Автор: Фермер.БГ
Дегустации на плодове, зеленчуци, краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко. 
Това са част от вкусотиите, които ще могат да се пробват на фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ тази сряда, 13 септември, пред министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). 
 
 
В специалната демонстрационна шатра на два пъти през деня – от 12 до 13 часа и от 17 до18 часа, ще има специални дегустации на различни видове сирене и кисело мляко от производителите на фестивала.
 
Томбола сред позналите ще определи победителите, които ще получат  кошница с фермерски продукти, предлагани на фестивала. „Познай сиренето!“ и „Познай млякото!“ изглеждат лесно предизвикателство, но не са: в  подобен конкурс наскоро имаше само един познал и това бе чужденка, споделят организаторите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. 
 
Кои фермери ще предлагат продукцията си тази сряда, вижте тук
 
На фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ всяка сряда пред агроведомството  се предлагат автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители. Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
 
Фестивалът се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столичната община.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Производител на лимец: Важно е повече хора да опитат колко е вкусен и полезен
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news