x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Помощите за Global G.A.P. - от началото на 2019 г.

МЗХГ подготвя също схеми за малки кланици, доилни апарати и хладилно съхранение на плодове и зеленчуци

Помощите за Global G.A.P. - от началото на 2019 г.
Автор: Фермер.БГ
Отпускането на новата държавна помощ за сертифициране на стопанства в сектор „Плодове и зеленчуци“ по стандарта Global G.A.P. ще започне от началото на 2019 г. и ще продължи до края на 2020 г.
 
 
Министърът Румен Порожанов съобщи това по време на събитие, част от инициативата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти”.
 
„Чрез търговските вериги българските производители имат възможността техните продукти да намират все по-трайно място на централно и западноевропейските пазари. От началото на следващата година стартираме държавна помощ за поемане на 50% от разходите за сертифициране по Global G.A.P. на производителите на плодове и зеленчуци, което ще им даде още по-добър достъп до големия ритейл“, каза министърът.
 
По думите му делът на българските продукти в големите търговски вериги е 62%. Министърът припомни, че миналата седмицата Европейската комисия одобри и държавната помощ за малки мандри, която ще се отпуска в размер до 60 000 лв. МЗХГ подготвя подобна схема и за малки кланици, за доилни апарати, както и за хладилно съхранение на плодове и зеленчуци.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Засилен контрол върху зеленчуците от Турция
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news