Инж. Антоанета Божинова е изпълнителен директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Освен това тя е и член на УС на Институт за агростратегии и иновации.
 
 
Как виждате българското селско стопанство след 10 години?
Много труден въпрос. По-лесно ми да кажа как бих искала да го видя – Подредени стопанства с добра техника и с много млади хора с амбиции и визия за развитие. 
 
- Защо избрахте Вашето кариерно развитие да е в тази сфера?
Малко по наследство и повече по убеждение и съпричастност към производството и преработка на селскостопански продукти.
 
- Кои са най-ценните уроци, които научихте от практиката?
Уважение към труда, знанията и успеха на всеки.
 
- Кое в работата Ви е най-голямото предизвикателство?
Да се науча на търпение. Когато работиш с много хора това качество се оказва от особена важност.
 
- Кое Ви амбицира?
Живеем в интересно и доста непредвидимо време и предизвикателствата са твърде много.  Няма нищо по-амбициращо от добрия резултат, независимо колко усилия, нерви и време  ти е коствало.
 
- Как подбирате хората, с които работите?
За мен е важно  в хората да има „живец“, да влагат „сърце“ в работата си, да генерират идеи и да имат желание да се усъвършенстват  постоянно.
 
- Как се прави успешен агробизнес в България?
Преди всичко с желание, упоритост и постоянство. Естествено и да имаш знания, да следиш новостите и при възможност и целесъобразност да ги въвеждаш  в практиката. Особено ценно за успеха е и да  умееш и да направиш преценка,  до каква степен да поемеш риск и да направиш компромис.