x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Чеслав Шекерски: Орязването на парите за земеделие е нечестно спрямо фермерите

Председателят на комисията по земеделие в ЕП остро разкритикува предложението на ЕК

Чеслав Шекерски: Орязването на парите за земеделие е нечестно спрямо фермерите
Автор: Фермер.БГ
Снимка: EuroparlTV - Europa EU
Орязването на бюджета за ОСП след 2020 г., предложено от Европейската комисия (ЕК) е непропорционално, нечестно и трябва да се ревизира. Това каза председателят на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент (ЕП) Чеслав Адам Шекерски, съобщиха от пресофиса на Европарламента. 
 
 
„Разбирам, че дългосрочния бюджет на ЕС след 2020 г. трябва да бъде съобразен с Brexit и предизвикателствата, които общността ще срещне в тази връзка. Но предложението на ЕК не е пропорционално спрямо орязването на различните политики и е нечестно спрямо земеделските стопани на Стария континент“, заяви Шекерски
 
По думите му през последните няколко години фермерите се сблъскваха с криза след криза. Докато те осигуряват храна на целия ЕС, техните доходи са значително по-ниски в сравнение с други професии, а също така и с обстоятелствата, в които работят – съобразяване с климат, околна среда, почва и т.н. Освен това секторът застарява, а селските райони все още имат най-лошата инфраструктура и достъп до публични услуги. 
 
„Общата селскостопанска политика има нужда от реформа, но орязването на бюджета за нея във време, когато има нужда от увеличаването на парите за селско стопанство, определено не е честно спрямо хилядите фермери в ЕС и техните семейства. Трябва да се борим да запазим бъдещата ОСП с бюджет, който поне да е същия като досега и да сме сигурни, че фермерите могат да продължават да произвеждат храната ни“, коментира Шекерски. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ЕК разреши удължаване на срока по Кампания 2018 за директните плащания
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news