Чували ли сте, че българите сме били една от най-умните нации или пък, че българите сме били една от най-работливите нации. Де да беше така. Истината е съвсем друга – нито сме най-умните, нито най-работливите, но виж – най търпеливите – със сигурност.
Чуваме многократно повтарящи се лъжи и многократно повтарящи се обещания, свидетели сме на многократно повтарящи се неуспешни мандати на правителства, но търпението ни е безгранично. Ние сме толкова много толерантни към всички тези повтаряеми лъжи и неизпълнени обещания, че едва ли има повече накъде…
Каквото и да завариха тези управляващи, колкото и продупчен бюджет да имат, не смятам, че лъжата към цял един сектор е оправдана. То не беше декември 2009 г., то не беше януари 2010 г., то не беше до края на февруари, а сега, може би, през март ?
КАЧЕСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК Е ТОЗИ, КОЙТО УМЕЕ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ПО РАЗБИРАЕМ И ПРИЕМЛИВ НАЧИН.
НИЕ ВИ ЧУВАМЕ.
НИЕ ПОМНИМ ВСЯКА ДУМА ИЗРЕЧЕНА ОТ ВАС.
НИЕ ПОМНИМ ВСЯКО ОБЕЩАНИЕ ДАДЕНО ОТ ВАС.
ЗАЩО Е ВСИЧКО ТОВА? ЗАЩО НЕ СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА И ДА НАМАЛИМ БРОЯ НА НЕИЗПЪЛНЕНИТЕ ДАДЕНИ ОБЕЩАНИЯ И БРОЯ НА ИЗРЕЧЕНИТЕ ЛЪЖИ?
Вие ни подвеждате, ние подвеждаме банките, а те не вярват вече никому – нито на институциите, нито на сектора. Всички по веригата сме потърпевши, някои обаче разбират по-късно…
За мен, чашата преля много отдавна. Една чаша пълна с някакви срочни обещания за субсидии…
Даниела