Метеорологичната обстановка у нас се усложнява под влияние на средиземноморски циклон. В Северозападна България и по високите полета на Западна ще превалява мокър сняг, а в останалата част от страната - дъжд.
 
 
През деня валежите ще продължат, значителни ще са на места в югозападната половина от страната. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който след обяд ще се ориентира от североизток и в североизточните райони ще проникне студен въздух. Там дъждът ще премине в сняг и са възможни поледици.
 
Предупредителни кодове са обявени в няколко области в страната заради очаквани валежи от дъжд и сняг, сочи справка на сайта на НИМХ, цитирана от dariknews.bg. 
 
Оранжев код за опасно време е обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. В тези райони ще има валежи от дъжд, над около 800-1000 м - от сняг, като очакваните количества са до 35-40 л/кв. м за денонощието.
 
Жълт код заради обилни валежи от сняг е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе и Силистра. В тези райони ще има валежи от дъжд, ще застудява. Около и след обяд дъждът ще преминава в сняг и ще има условия за поледици.
Заради прогнозите за валежи от дъжд и мокър сняг, в количества до 15-20 л/кв.м за денонощието, жълт код е в сила и за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил и Хасково.
 
Значителни валежи от дъжд ще има също в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен и Ямбол. В тези райони също е в сила жълт код. Очаква се количествата валежи за денонощието да достигнат до 15-20 л/кв.м.
Успоредно с това метеоролозите вещаят обилни валежи от сняг и дъжд в цялата страна. Полицията и пожарната дори се стягат, за да помагат, ако се наложи.