Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Чака се бум на пазара на адюванти

Помощните средства в растителната защита помагат за свиване на разходите за защита на културите

Чака се бум на пазара на адюванти
Автор: Фермер.БГ
Пазарът на селскостопански адюванти ще нарасне в близко бъдеще, достигайки обем от 3,51 млрд. долара към 2021 г. 
 
Тези помощни химични средства предлагат на съвременните фермери редица ползи – подобряват устойчивостта на отмиване от дъжд и гарантират по-добро омокряне и покритие на третираните площи. Оттам се понижават разходите за защита на културите.
 
Стремежът към избягване и контрол на вредителите обяснява постепенния и убедителен ръст на пазара на адюванти. Бъдещето им се диктува от промените във фермерските практики и навлизането на технологиите. 
 
Все повече се увеличава потребността от хранителни продукти, сред които зърнени храни, плодове, зеленчуци, маслодайни култури и др. Това води до увеличаване на нуждата от използване на хербициди, които представляват най-голям дял от пазара на адюванти през 2015 г. 

 
Популярността на помощните химични средства се дължи още на простата им употреба и повишаването на ефикасността на пестицидите срещу вредителите и болестите по насажденията. 
 
Един такъв продукт e универсалният суперомокрител за пестициди и листни торове Орфей, с активно вещество 100% органосиликон.
Той осигурява много добро омокряне и покритие на третираните повърхности, увеличава ефективността и дава възможност да се намали количеството на работния разтвор с 30-40%. 
 
Омокрителят Орфей намалява повърхностното напрежение на работния разтвор и прониква в междуклетъчното пространство на листата. Подобрява устойчивостта на отмиване от дъжд и помага за задържането на пестицида във влажно и дъждовно време.
 
 
При употребата на Орфей не се наблюдава никакъв риск от повишена фитотоксичност.
 
Специалистите от Булагро АД са категорични, че добавянето му не уврежда восъчния слой на растителната повърхност, наблюдава се само промяна в цвета – той става по-тъмен.
 
Резултатите от направени тестове отчитат по-висока ефективност при хербициди за борба с прорастване на многогодишни от ризоми. 
 
При употребата на Орфей с листни торове, пълното усвояване на продукта е в рамките на 10 -15 мин, което прави приложението му лесно и удобно, независимо от валежите.
 
Препоръчителната доза на приложение на Орфей е 5-10 мл/дка. Употребата на Орфей спестява на фермерите пари и води до печалба от производството.
 
Максимална ефективност на пестицида = по-малко увреда по културите, по-високи добиви, по-добро качество на продукцията.
 
Иначе експертите прогнозират, че към 2018 г. пазарът на адюванти ще се оценява на над 2 млрд. долара. В Европа и Северна Америка тяхната употреба се дължи главно на прецизното земеделие. 
 
 
© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!
Свързани новини
БАБХ разяснява изискванията при продуктите за растителна защита
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news