CASE IH представи новия комбайн 9230 Axial Flow на Агритехника 2011 в Хановер. Пред камерата на Трактор.БГ Джорд Стансън, мениджър за Балканитя на CASE IH , заяви че най-новия комбайн от CASE ще бъде и на българския пазар от следващата година.

 

Основните новости са свързани с по-висока мощност на комбайна, в сравнение с предишния модел 9120 и ще е с около 60-70 к.с. по-мощен. За първи път комбайнът е оборудван с гумено-верижно задвижване, но може да бъде и поръчан със стандартни гуми. Така че за оризопроизводителите в България, вече имаме предимството на веригите.

 

„Преди всичко обаче този комбайн носи в себе си предимствата на технологията Efficient Power, която води до повече икономия на гориво и по-ефективна работа на двигателя и трансмисията.", допълни г-н Стенсън.

 

„Комфортът в кабината на новия комбайн 9230 Axial Flow е увеличен драстично, а капацитетът на бункера за зърно вече достига 11 тона. С една дума, този комбайн, който ще е на пазара за сезон 2012 ще даде на българските фермери всичко това, което те искат в повече."


Максималната мощност при новия CASE IH 9230 Axial Flow достига 571 к.с., а ширината на VariCut хедерите за жътва е 7,60 , 9,15 или 10,70 метра. Комбайнът е оборудван с иновативната Power-Plus система, която задвижва ротора, конвейра и хедера без използването на ремъци. Това е комбинация със CVT варио трансмисията води до висока ефективност и при натоварване не се стига до критични пикове на оборотите. Това води и до по-малка нужда от техническа поддръжка и разходи за ремъци. Освен това е случай на блокаж, комбайнера може чрез натискане на бутон от кабината да раздвижи сламотръсите и да реверсира аксиалния ротор, докато се изчисти блокажа.

 

Новия комбайн е оборудван и с нова вентилаторна система за кръстосано очистване - Cross Blower.

 

За жътва на царевица, CASE IH представиха на Агритехника новия 12 редов хедер, оборудван със система за индивидуална защита и освобождаване на всеки ред при претоварване.

 

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :