Да, Миро ще си иде, ако няма резултати и то в срок, обясни премиерът Бойко Борисов пред фермерите при приключване на изтощителните преговори. После се наложи и да го потвърди пред медиите за да са спокойни зърнопроизводителите, тъй като този текст не влезе в допълнителното споразумение. Премиерът се извини на земеделците заради забавените плащания и хаосът.

 

„Няма да търпим заради чиновник на гише да се налага след това ние да сядаме тук и да обясняваме защо са забавени плащанията”, каза той, с което потвърди, че ще падат глави в ДФЗ.

 

Някои членове на разширения Управителен съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите са настоявали за оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и трудно са приели текстовете на споразумението, което днес бе подписано с правителството, беше първия коментар на Радослав Христов.

 

Разминаванията със зърнопроизводителите бяха съвсем малко и постигнахме споразумение, намеси се  в Народното събрание председателят на Комисията по земеделието Десислава Танева.

 

опозицията парира с остро изказване от страна на БСП в лицето на депутатката Корнелия Нинова. "Смятаме, че това споразумение със земеделските производители ще е поредната лъжа от страна на правителството и поредното неизпълнено такова, защото досега се подписаха няколко такива споразумения с поемане на ангажименти".