Министър-председателят Бойко Борисов днес изненадващо реши да се включи в първия ден на Международното селскостопанско изложение АГРА 2010 в Пловдивския панаир. Така премиерът волно или неволно успя да развали предварително планираната програма на изложението. Според програмата на АГРА, официалното откриване трябваше да се състои от 11.30 часа, след което официалната делегация, начело с министър Мирослав Найденов, изпълнителния директор на ДФЗ Калина Илиева и председателя на ПК по Земеделие и гори Десислава Танева трябваше да разгледат изложението.

По време на откриването обаче стана ясно, че трябва да се изчака пристигането на Бойко Борисов, който също трябвало да се включи в официалната делегация. И така след прерязването на лентата от министър Мирослав Найденов, делегацията не започна обиколката си из изложението, както е по традиция, а изчака близо 3 часа пристигането на Бойко Борисов.

 

Засегнати, в крайна сметка от чакането обаче останаха редица фермери, дошли от различни краища на България, които в 14 часа трябваше да се срещнат на семинар, в който щяха да обсъдят актуалните въпроси на агробизнеса с министър Мирослав Найденов. Заради промяната в плановете обаче, семинарът така и не се състоя.


При посещението си на АГРА, премиерът Борисов с ускорено темпо разгледа част от изложението. Това, което той каза пред медиите беше добре познатото твърдение, че българското земеделие вече е получило 762 млн.лв само през последните два месеца. Присъстващите журналисти задодаха на Премиера въпроси, далечни от проблематиката на земеделието - въпроси за последните акции на МВР, въпроси за заменките и т.н., макар събитието да бе на аграрна тематика.

 

През тази година селскостопанското изложение АГРА 2010 се провежда без участието на водещите вносители и търговци на селскостопанска техника в България.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително!