Днес Премиерът Бойко Борисов посети Националното изложение по животновъдство в Сливен, но не го откри официално от сцената, нито приветства с думи насъбралото се множество от земеделски производители и животновъди.

 

Борисов огледа няколко щанда с животни, след което застана сред насъбралите се посетители и обграден от своята охрана се провикна, че изложението е открито. Това обиди голяма част от фермерите, които чакаха Премиера близо 2 часа.

 

Земеделския министър Мирослав Найденов направи също бърз обход, заяви, че приоритет на МЗХ за 2012 г. ще бъде земеделието и животновъдството, след което отмени насрочената пресконференция в рамките на изложението и бързо си тръгна от там. По този начин Найденов избегна редица въпроси, които вълнуват фермерите и те очакваха да получат отговор.

 

Самото изложение, което и тази година се организира от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството ( ИАСРЖ ), бе с лоша организация, съпътствано от поредица  гафове на водещите, които освен че нямаха нужния опит и готовност как да представят официалните гости и програма, но и не можеха да различат "коч" от "пръч" и се смееха неистово при произнасяне на думата "говедо". Това истински раздразни редица фермери, които бяха дошли на изложението.

 

Бойко Борисов - изложение по животновъдство - Сливен 2011

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

изложение по животновъдство Сливен 2011