x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Блокчейн технология спечели конкурс за agtech-стартъпи

С нея се цели дребните земеделски производители в развиващия се свят да планират, споделят, сътрудничат и търгуват по-ефективно един с друг

Блокчейн технология спечели конкурс за agtech-стартъпи
Автор: Фермер.БГ

Mekong AgriTech Challenge (MATCh) е първият конкурс в областта AgTech в субрегиона на Големия Меконг. В него влизат шест страни – Камбоджа, Китай, Лаос, Мианмар, Тайланд и Виетнам, съобщава aggeek.net.

ООН обяви десетилетието на семейното земеделие


Инициативата се осъществява с цел подкрепа на местните селскостопански стартъпи, а от друга страна и за да помогне на чуждестранните компании да разширят контактите си и да навлязат по-бързо на пазара.

По думите на шефа на Mekong Business Initiative Доминик Мелор „бързото нарастване на населението в Азиатско-тихоокеанския регион и технологичният процес създават огромни пазарни възможности за региона Меконг, който може да се превърне във водещ доставчик на безопасни хранителни продукти“.

Оттук идва интереса на Азиатската банка за развитие да стимулира разработването на успешни agritech-решения, които може в бъдеще да бъдат реализирани в региона.

Сред тазгодишните финалисти в конкурса са компанията за отглеждане на щурци и блокчейн стартъп AgUnity. Последният работи над мобилно приложение с използването на технологията блокчейн. Програмата е нагърбена със задачата да позволи на дребните земеделски производители в развиващия се свят да планират, споделят, сътрудничат и търгуват по-ефективно един с друг. Това ще доведе до повишаване на производителността, увеличаване на доходите и финансовата интеграция.

В рамките на следващите 12 месеца AgUnity ще стартира 4 нови регионални проекта, увеличавайки своята база от потребители до 3 000 фермера.

Засега технологиите в агросектора се определят като област в зачатъчно състояние. Това предоставя значителни възможности за стартъпите, казва представителят на AgUnity Ник Милер.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Как блокчейн технологиите са полезни за фермерите?
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news