Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Близо 5 500 са одобрените проекти на млади фермери от старта на мярка 112

От стартирането на мярка 112 до настоящия момент са подадени 6 912 заявления за подпомагане по мярката. От тях са сключени 5 375 договора за предоставяне на финансова помощ.

Близо 5 500 са одобрените проекти на млади фермери от старта на мярка 112
Автор: Фермер.БГ

От стартирането на мярка 112 до настоящия момент са подадени 6 912 заявления за подпомагане по мярката. От тях са сключени 5 375 договора за предоставяне на финансова помощ. Тези данни изнесе министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на петъчния парламентарен контрол. „Това потвърждава значимостта и интереса към тази мярка от потенциалните кандидати.

 

Подпомогането на младите земеделски производители в периода 2014-2020 г. ще се извършва освен със стартова помощ, и с приоритетна възможност за изпълнение на инвестиционни проекти за развитие и модернизиране на земеделските стопанства на тези млади фермери“, заяви министър Греков. Той допълни, че заявеният размер на финансова помощ от страна на кандидатите по мярка 112 през изтеклата 2013 г. многократно надхвърля определеният финансов ресурс за съответния прием.

 

Министър Греков беше категоричен в отговор на въпрос от народни представители, че одобрените заявления за подпомагане, постъпили в съответния период за прием, ще са в границите на наличните финансови средства. Той допълни, че класирането на проектите ще извърши съобразно критериите за допустимост и оценка в условията на ограничен бюджет.

 

Липсата на финансов ресурс по мярка 214, обаче, на практика прави невъзможно кандидатстването през тази година, което от своя страна прави заявените от кандидатите по мярка 112 намерения практически неизпълними, допълни министър Греков.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Явор Гечев: Пускаме мярка 112 преди да е стартирала ПРСР
 
Явор Гечев: Срокът за регистрация по мярка 112 е удължен от 14 на 18 месеца
 
Димитър Греков: Проектите по Млад фермер се одобряват според наличния ресурс
 

Резонни ли са поисканите оставки на експерти от МЗХГ?

news