x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Биопрепаратите за растителна защита ще бъдат хит през 2018 г.

Традиционните производители на пестициди обогатяват портфейлите си с екопродукти

Биопрепаратите за растителна защита ще бъдат хит през 2018 г.
Автор: Фермер.БГ
Пазарът на биологични препарати за растителна защита ще достигне през тази година 3 млрд. долара и ще заеме дял от 5% в групата на пестицидите.
 
 
Ежегодно пазарът на биопрепарати се увеличава средно с около 10%. През последните десет години всички сектори за биологичен контрол в растениевъдството показват чувствителен ръст, тъй като този нов пазар е много интересен, коментира Алмос Запелини, специалист от компанията Koppert, пише news.agropages.com.
 
Показателен в това отношение е примерът на Бразилия. Общо пазарът на пестициди в страната се оценява на 9.6 млрд. долара, като стойността на биопрепаратите е около 192 млн. долара или 2%.
 
Интересът на фермерите в страната е безспорен. Това се доказва и от увеличаването на броя на биологичните продукти, регистрирани в Министерството на селското стопанство, животновъдството и снабдяването на Бразилия.
 
 
Расте и броят на компаниите, които инвестират в технологиите и в разработката на биологични решения за растителна защита. А фирмите, които традиционно работят на пазара на химическите препарати, обогатяват своя портфейл с биопестициди.
 
Днес Бразилия използва средства за биологичен контрол на вредителите върху повече от 60 млн. хектара зърнени култури. Страната изпълнява една от най-големите в света програми в тази област при отглеждането на захарна тръстика и други селскостопански култури. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
След 5-6 години биоземеделието ще добие по-голяма популярност
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news