Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Биокомпютър отглежда жито

Съчетание на технологии и органика

Биокомпютър отглежда жито
Автор: Фермер.БГ
Майк Шроп е направил собствен биокомпютър в мазето си, за да отглежда жито. Той използвал различни дарени компютри, които разглобил, за да скалъпи работещ компютър за проекта си, пише totalgeekdom.com. 
 
 
 
 „Не мога да си спомня точно кога ми дойде тази идея, но в един момент започнах да искам да използвам топлината от компютъра си за затопляне на почвата, помагайки за покълването“, казва Шроп.
 
 
Той допълва, че не е ботаник и затова се е информирал онлайн за ефектите от температурата на почвата върху кълняемостта и растежа
 
„Четох различни проучвания и доклади от различни университети. Не след дълго ме обзе идеята да използвам компютърната топлина като начин да се контролира температурата на почвата за някаква форма на отглеждане на живо растение“, добавя Шроп.
 
Така Майк започнал да отглежда жито, според него „има нещо чисто и естествено във външния вид и идеята за парче тревиста площ върху компютъра, разположен в мазето“. На практика компютърът му използва отпадъчната топлина, за да помага за покълването и растежа на житото, при това в среда с ниска осветеност, каквато е мазето. 
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Как да подобрим рентабилността на стопанството си?
 

Нужни ли са допълнителни разяснения по мярка 14?

news