x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Безпрецедентна точност: Сеитба от 2 см от сателит

Няма друга такава технология

Безпрецедентна точност: Сеитба от 2 см от сателит
Автор: Фермер.БГ
Снимки: Ник Електроникс
В основата на прецизното земеделие стои една вече често използвана технология, а именно точност на обработките от 2 см, която най-често се прилага у нас при сеитбата или по-скоро от нея започва цикълът на така нареченото прецизно земеделие – серия от решения и технологии, които водят до редица ползи и преимущества за земеделците.
 
Едни от най-важните ползи са пестенето на суровини при сеитба, торене и пръскане, но не по-малко важни са спестените часове работа на полето и по-високата производителност на обработките.
 

Новата технологията за сателитна корекция на сигнала Trimble RTX вече осигурява безпрецедентна точност от 2 см.

 
В края на 2018 година американската компания Trimble – лидер в GPS индустрията -  обяви, че разработената от тях технология за сателитни корекции вече може да предоставя 2 см точност с подобрено време за конвергенция. Земеделците вече могат да стартират работа с пълна точност за около 2 минути в зоните на мрежата RTX Fast. 
 
Тези бързина и точност са достъпни вече и в България, използвайки услугата за сателитна корекция на сигнала Trimble CenterPoint® RTX, която осигурява подобна на RTK точност, но извън традиционните VRS мрежи, които бяха считани за златен стандарт в земеделието. В допълнение, корекциите са достъпни и чрез интернет или мобилна връзка, което превръща Trimble RTX в една от най-гъвкавите услуги за прецизно земеделие предлагани днес.
 
Освен това услугата Trimble RTX поддържа и технологията Trimble xFill®, която осигурява възможност на ползвателите на RTK и VRS корекции да продължат да работят в случай на загуба на сигнала. xFill „запълва“ RTK сигнала при временно прекъсване на радио/ интернет връзката и осигурява непрекъснат работен поток.
 
Trimble CenterPoint® RTX – никоя друга сателитна корекция не работи по-добре. Новата технологията за сателитно позициониране RTX съчетава предимствата на бързия сателитен сигнал с продуктивността на RTK технологията.
 
 
Характеристики на Trimble CenterPoint® RTX:
 
      - Покритие: В цял свят
      - Висока точност: 2 см точност следа към следа
      - Бърза инициализация: В България CenterPoint RTX се конвергира до пълна точност за по-малко от 2 минути. 
      - Покритие от най-много спътникови констелации: GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou и QZSS 
      - Повече допълнително време: При прекъсване на сигнала работният поток продължава до 200 секунди  
      - Не е нужна базова станция: Не се притеснявайте от загубата на радио сигнал. RTX работи без базова станция!
      - Ценова ефективност: Не е нужно заплащането на допълнителни такси за мобилни данни. 
      - Fast Restart (Бързо рестартиране): Намалете времето за стандартна инициализация до по-малко от 5 минути в началото на всеки ден като стартирате трактора от същото място, на което сте спрели предния ден или от позната на картата точка.  

Trimble е първата компания, която успява да предложи на земеделците сателитна корекция на сигнала с точност от 2 см. 

Новата техника за позициониране е базирана на последно поколение точни сателитни корекции през сателитна или интернет връзка. Предлагайки широка гама от корекции на сигнала, Trimble RTX предоставя на ползвателите гъвкавост и свобода да избират нивото на прецизност, съответстващо на техните нужди.
 
Благодарение на Trimble RTX земеделците могат да работят с голяма точност в някои от най-отдалечените райони без географските ограничения на VRS мрежата и без да разчитат на локални RTK базови станции, стига да използват съвместими дисплеи за навигация Trimble
 
Качеството и надеждността на Trimble RTX променят правилата на играта осигурявайки сателитни корекции на сигнала за операции, които до сега изискваха RTK точност и предлагайки глобално решение там, където наземните VRS мрежи не са налични.
Повече за услугата Trimble RTX на глобално ниво можете да научите на http://www.trimble.com/Positioning-Services/Trimble-RTX
 
За територията на България услугата Trimble RTX се предоставя от НИК Електроникс

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


ДФЗ приключи оценката на 175 проекта по мярка 4.2
18.03.2019 | 6403 прочитания
ДФЗ приключи оценката на 175 проекта по мярка 4.2
Подпомагат се проекти за подобряване на цялостната дейност на предприятията

Имате ли затруднения при подаването на заявления за Кампания 2019 за директните плащания?

news