България ще бъде представена на международното изложение Зелена седмица 2012 в Берлин с щандове на Министерството на земеделието и храните ( МЗХ ) и месопреработвателното предприятие Тандем-В ООД, които ще бъдат на един общ щанд в палата 8.2/102. Изложението ще се проведе от 20-и до 29-и Януари в Берлин.

 

Организаторите на изложението, съобщиха за Фермер.БГ, че основни акценти в участието и представянето на МЗХ са заявени за секторите - зърнопроизводство, производство и търговия с вина, продукти от млечния сектор, инвестиции в горските стопанства, производство и пазарна реализация на сортови семена, както и развитие на напоителната инфраструктура в земеделието. Ловът и риболова са друг акцент, върху който ще се наблегне на изложението в Германия.

 

Участието на Тандем-В ООД ще е насочено в представянето на традиционни и нови месни продукти, предимно сурово-сушени колбаси. Предприятието ще бъде представяно от експорт мениждъра Тони Исаев. Към момента основните дестинации за износ на български месни продукти на предприятието са Германия, Испания, Гърция, Кипър и Белгия.