x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

България е с 96% усвоени средства в сектор Земеделие

През новите регламенти се стремим към намаляване на административната тежест, каза министър Лиляна Павлова

България е с 96% усвоени средства в сектор Земеделие
Автор: Фермер.БГ
България има 96% усвояване на средствата от ЕС в сектор „Земеделие“, заяви председателят на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене по време на среща с представители на сметните палати от Съюза в София.
 
 
„Важно е отделните сметни палати да могат да работят без намеса от другите институции. Само така ще се запазят добрите ръстове на усвояване на европейските средства“, обясни гостът.
 
На срещата в София представители на сметните палати на страните-членки обсъждат как ще бъде изразходван бюджетът на Общността през следващия програмен период 2021-2027 г.
 
„Ние търсим през новите регламенти опростяването и намаляването на административната тежест. Тук отново вашата роля е изключително важна в този процес“, заяви министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова пред форума.
 
Клаус-Хайнер Лене подчерта, че трябва да се хвърля светлина върху онези институции, които не управляват прозрачно публичните средства.
 
"Освен всичко друго, върховните одитни институции трябва да работят, без да се поддават на натиск на трети страни. Това не означава, че работим във вакуум. Трябва да со сътрудничим с институционалните партньори и да чуем какво е необходимо. България, например, се справя отлично с усвояването на евросредствата, най-вече в сектор „Земеделие“, където са разплатени 96% от заложените пари“, заяви председателят на Европейската сметна палата.
 
Той поздрави страната ни за поставянето на въпроса за интегрирането на Западните Балкани в ЕС на дневен ред, като допълни, че за последните 13 години са били отпуснати 17 млрд. eвро пари от Общността за предприсъединителните фондове.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Порожанов разкри какво ще включа стратегията за дигитализиране на земеделието
 
Прогноза: Поскъпването на пшеницата е към края си
16.10.2018 | 1798 прочитания
Прогноза: Поскъпването на пшеницата е към края си
Реколтата у нас е добра на фона на слабите резултати в част от ЕС и Русия, отбелязва ИнтелиАгро

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?