x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

БАБХ ще провери трагедията с конете след подобряване на времето

Първият сигнал за бедстващите животни е постъпил в Агенцията по храните в неделя

БАБХ ще провери трагедията с конете след подобряване на времето
Автор: Фермер.БГ
Снимка: бТВ
Поради лошите метеорологични условия днес - гъста мъгла и силен снеговалеж, служителите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не са успели да достигнат до бедстващите от глад и студ коне под връх Руен.
 
 
Тази сутрин комисия от трима представители на областната дирекция са организирали проверка в местността Бек бунар, планината Осогово, където животните са били открити. „Проверката е извършена с неоценимата помощ на Планинската спасителна служба“, съобщи пресслужбата на БАБХ.
 
Решено е при подобряване на времето да се пристъпи към осъществяване на съответните инспекции. „До този момент в ОДБХ Кюстендил не е получавана информация за изгубени животни от собственика на животните, както и сигнали от други институции и граждани“, допълниха още от пресслужбата на Агенцията.
 
Оттам уточниха, че в 17 часа на 25 март 2018 г., неделя, е постъпил телефонен сигнал за бедстващи коне в планина Осогово. Експерти от Областната дирекция по безопасността на храните в (ОДБХ) Кюстендил са предприели незабавни действия за проверка на случая.
 
Докато метеорологичните условия се подобрят, служители на ОДБХ в Кюстендил извършват проверки на животновъдните обекти, собственост на Петър Пищалов, който по-рано днес призна пред бТВ, че конете са негови.
 
По сведения на очевидец, публикувани във Фейсбук, около 70 животни са загинали от глад и студ в планината, като стадото е било от стотина коне.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Коневъди недоволстват срещу новия законопроект на Закона за земите
 
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
10.12.2018 | 5920 прочитания
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
Налаганите високи цени на въглеродните емисии и готвеното отпадане на антидъмпинговите мита за внос от страни с ниски рестрикции водят до ликвидация на сектора

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news