Новият изпълнителен директор е д-р Асен Желязков- ветеринарен лекар, на 38 години с  опит в работата с европейските структури, твърдят от организацията.



В автобиографията д-р Желязков пише, че 5 години е работил в Англия в изследователска лаборатория, а у нас в Националната ветеринарно-медицинска служба, Министерство на земеделието и храните - дирекция „Безопасност и контрол на храните”.



Промяната е станала след заседание на управителния съвет на браншовата организация тези дни. Новият шеф имал амбицията да работи за разширяване влиянието на Асоциацията на млекопреработвателите в България и нейните членове. За фирмиране на единни подходи и ефективна защита на интересите на млекопреработвателния бранш, както и свързаните с него структури от сродни браншове и организации, законодателна и изпълнителна вляст. 

По повод слуховете, че председателят на Асоциацията Димитър Зоров ще става зам.-министър на МЗХ информацията не беше потвърдена. На 19 Май 2011 г. обаче ще има отчетно събрание, след което ще последват промени в структурата на УС.