Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Академия за фермери ще се проведе отново в Сливен

Фокусът на Академията във второто издание ще бъде насочен върху оптимално хранене и управление на млечни телета и юници

Академия за фермери ще се проведе отново в Сливен
Автор: Фермер.БГ
снимка: © HL-TopMix

На 23-24 януари 2017  в  Сливен ще се проведе второто издание на “Академия за фермери”, която работи за повишаване на професионалните компетенции и умения на животновъдите. Първото издание на Академията се проведе през месец април 2016 и бе изключително успешно за фермерите, които взеха участие.Това положи основите на една специално разработена програма, в която знанието и уменията могат да бъдат директно приложени във фермите у нас. Организатор на събитието е DLG - Немско земеделско общество, с подкрепата на българо-немската компания HL-TopMix, които съвместно подкрепят прилагането на най-добрите дългогодишни практики от професионалното фермерство в Европа.

 

Първата у нас Академия за фермери се проведе в Сливен (ВИДЕО)

 

В новото издание на “Академия за фермери” , на тема: Добра грижа днес, по-добри печалби утре: оптимално хранене и управление на млечни телета и юницивниманието ще бъде насочено към една от най-важните части в развитието на фермите и подобряването на тяхната конкурентоспособност.

 

 

През годините на развитие на животновъдството,  храненето и грижите за млечните телета са били третирани като второстепенни по важност. Днес обаче, практиката и научните изследвания в говедовъдството доказаха, че правилното възпроизводство и обновяване на стадата зависи главно от правилно подбраните програми за хранене и хигиенните грижи за подрастващите животни. Именно затова у новородените телета трябва да се стимулира най-големия генетичен потенциал за производството на мляко - следователно, грижата, която се дава за повишаването на този потенциал, трябва да е изключително точно прецизирана.

 

Прилагането на програма за балансирано хранене и оптимално управление на стадото е един от водещите фактори, който да доведе до включване на младите телета в рамките на доилните стада при възраст от 24 месеца. Пред фермерите стои и важния въпрос за справяне със смъртността и болестите при младите телета, както и осигуряване на качествени ремонтни животни за гарантиране обема на стадата, което ще бъде също във фокуса на обучителните занятия в “Академия за фермери” 2017.

 

 

Стопаните, които ще се включат в Академията за фермери ще могат да получат знания и ценен опит от един от големите експерти в Германия за храненето и управлението на ферми с млади говеда - Д-р Ханс-Юрген Кунц. Повече от 20 години д-р Кунц консултира млечни ферми, като им е помогнал да подобрят своята производителност и рентабилност, чрез разработване на нови системи за отглеждане и стратегии за хранене на млечни телета и юници. Той смята, че когато фермерите разбират добре принципите на растежа, храненето, здравето и поведението на младите телета, те ще бъдат в състояние да разработят сами система за управление, която да е успешно приложима в собствената им ферма.

 

В това издание на “Академия за фермери” заедно с д-р Кунц, животновъдите ще разгледат следните теми:

 

Основни теми на семинара:

-  Принципи на управление на коластрения период - качество, количество, време, съхранение, боравене

-  Възможности / Начини за Хранене с мляко на млади млечни телета –на воля (ad libitum) срещу  хранене по схема, млекозаместители

-  Подхранване при отбиването на телета и хранене на юници - цели, изисквания, стратегии

-  Диария и респираторни заболявания - лечение и профилактика

-  Начини и условия на отглеждане на телета и юници, поддържане на оптимален микроклимат

 

Стартът на второто издание на  Академията за фермери започва на 23 януари и приключва вечерта на 24 януари 2017 г. с дискусия и вечеря между участниците.

 

Допълнителна информация за активностите на “Академия за фермери” 2017 и възможността да вземете участие можете да получите от:

 

Албена Мирчева

М: +359 887 330 696

Е: albena.mircheva@hl-topmix.com

 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Първата у нас Академия за фермери се проведе в Сливен (ВИДЕО)
 

Резонни ли са поисканите оставки на експерти от МЗХГ?

news