x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Агрометеорология: Топло за сезона време

Условията ще са подходящи за пръскане на овошки и резитби

Агрометеорология: Топло за сезона време
Автор: Фермер.БГ
Климатичните аномалии в началото на зимата, с необичайно високи за сезона температури, нарушиха закалителните процеси при есенните посеви, провокираха преждевременно набъбване на пъпките при някои дървесни видове.
 
 
В източните и южните райони, необичайно за сезона, бе наблюдаван цъфтеж при част от ранните пролетни цветя (кокиче, глухарче) и някои декоративни храсти (форзиция).
 
И през следващия седемдневен период агрометеорологичните условия ще се определят от топло за сезона време, сочи прогнозата на агрометеоролозите от НИМХ при БАН. 
 
До края на първото десетдневие на януари на много места в полските райони на страната прогнозираните стойности на средните температури ще надвишават биологичния минимум, необходим за вегетация на зимните житни култури. 
 
До началото на зимата голяма част от посевите с пшеница и ечемик успяха да встъпят във фаза братене. Във фаза трети лист са късно засетите ноемврийски посеви.
 
До края на първото десетдневие се прогнозира относително сухо време и подходящи условия за провеждане на резитби и зимни растителнозащитни пръскания в овощните насаждения.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Агрометеорология: Възобновяване на вегетацията при есенните посеви
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news