Наградите на Добрички панаир АД за агробизнесмен и земеделска кооперация на 2010 г. бяха връчени по време на гала-вечерята на 16-я Национален аграрен семинар, който се проведе в х-л Фламинго Гранд в к.к. Албена.

 

Земеделска кооперация “Демокрация” от Генерал Тошево с председател Васил Василев получи от “Добрички панаир” АД наградата за кооперация на годината. С приза Агробизнесмен на 2010-а година бе удостоен Николай Димов - собственик на "Агролес-Димов" ЕООД, село Стефан Караджово, Ямболска област. Той е член на Управителния съвет на Асоциация на земеделските производители в България /АЗПБ/ и регионален координатор на асоциацията за Ямболска област. Извършва земеделска дейност от създаването на фирмата през 2001 година. Стопанството отглежда пшеница, рапица, кориандър и слънчоглед, разполага със съвременна земеделска техника.

 

Зам. министъра на земеделието Светлана Боянова,  зам. директора на ДФ “Земеделие” Драгомир Господинов и Радослав Иванов-съветник на председателя на Сметна палата, бивш депутат от левицата с ресор земеделие, бяха сред официалните гости на събитието. По време на официалната церемония в к.к. Албена присъстваха редица фермери и търговци от агробизнес сектора.