Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Аграрният университет – старт за успешна кариера в модерното земеделие

"Растителна защита" - най-актуалната специалност в Аграрния университет в Пловдив

Аграрният университет – старт за успешна кариера в модерното земеделие
Автор: Кристи Стоилова, Фермер.БГ
Не стихва интересът към една от най-актуалните специалности в Аграрния университет в Пловдив - "Растителна защита". Топ желанията на кандидат-висшистите са следвани от всички агрономически специалности и "Аграрно инженерство". Това каза за Фермер.БГ проф. д-р Христина Янчева, ректор на университета
 
Кандидатстудентската кампания в Аграрния университет – Пловдив е в разгара си. И тази година интересът на кандидатите е голям, а вече е обявено първото класиране, допълни ректорът на университета.
 
Аграрен университет – Пловдив организира демонстрационна жътва
 
Тя добави, че университетът е акредитиран с една от най-високите оценки в страната за максималния 6-годишен период и е национален първенец в професионалните направления „Растениевъдство“, „Растителна защита“ и „Животновъдство“ според рейтинговата система на висшите училища в България за 2016 г.
 
"За новата академична година Аграрният университет предлага обучение по 14 бакалавърски специалности в областите: растениевъдство, растителната защита, екология, зооинженерство, аграрно инженерство, регионално развитие, икономика и туризъм", допълни проф. Янчева.
 
По думите й сред кандидат-студентите преобладават завършилите средно образование през настоящата година и желаещите да се обучават в редовна форма, което от ръководството на университета отчитат като добра тенденция. Усилията на академичния състав са да усъвършенства учебните планове с акцент на практическото обучение, извеждано в модерните учебно-опитни полета на Аграрния университет на площ от 185 хектара
 
 
"През последните две години се задълбочиха контактите на Аграрния университет с представители на аграрния бизнес. Редица фирми от страната и мощни международни компании, като CLAAS, BASF, LEMKEN, HL-TOPMIX, IFW-EXPO, SYNGENTA, Тракторния завод в Минск, РОСТСЕЛМАШ подпомагат учебния процес, като предоставят нагледни материали, селскостопанска техника от ново поколение и изнасят презентации за най-новите си постижениия", каза още проф. Янчева.
 
Ръководството на университета организира кръгли маси, на които се обсъждат очакванията на работодателите към подготовката на завършващите студенти. Това дава възможност на възпитаниците на Аграрния университет да се адаптират бързо в реалната работна среда, обясни ректорът на университета.
 
"Аграрният университет сключва нови двустранни договори с чуждестранни университети, фирми и ферми за частично обучение или стаж по програма Еразъм+. През последните години в Европейски програми за обмен са участвали над 500 студенти, а само през настоящата академична година броят им е 66", коментира тя.
 
Според проф. д-р Христина Янчева интереса на кандидатите към Аграрния университет е продиктуван не само от солидната подготовка, но и от благоприятната академична атмосфера и добрите социално-битови условия – общежития, хранителен комплекс, уютни кътове в университетския парк, безжичнен интернет, които внасят удобство в студентския живот. 
 
 
 
© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!
Свързани новини
Шестима кандидат-агрономи се борят за едно място в Шуменския университет
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news