x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Аграрната комисия ще обсъди ветото на президента за земеделските земи

Държавният глава върна текстове от Закона за посевния и посадъчния материал

Аграрната комисия ще обсъди ветото на президента за земеделските земи
Автор: Фермер.БГ
Комисията по земеделието и храните в парламента ще разгледа днес наложеното от президента вето върху промените в Закона за посевния и посадъчния материал, с които на 24 януари 2018 г. беше  изменен Законът за опазване на земеделските земи.
 
 
С Указ № 25 от 2 февруари Румен Радев върна текстовете, които създават нови правила за промяна на предназначението на земеделски земи и правят безсрочно правото на стоеж върху територии, които в момента имат разрешение за това.
 
Според президента тези правила не изпълняват конституционното задължение на държавата за особена закрила на земята и не гарантират промяна на предназначението на обработваемите земи само по изключение при доказана нужда.
 
Държавният глава настоява промени в законодателството, които засягат основни начала на Конституцията, да преминават през всички етапи на законодателния процес. Само така може да се гарантира прозрачност и да се даде възможност на всички заинтересовани лица да изразят своето мнение.
 
 
Депутатите от аграрната комисия ще обсъдят днес на второ четене и промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, внесени от правителството на 19 януари 2018 г.

 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Ясни са глобите при нарушение на Кодекса за поземлените отношения
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news