x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

5,5 млн. лв. за развъдните асоциации

ДФЗ ще изготви указания за прилагане на държавната помощ

5,5 млн. лв. за развъдните асоциации
Автор: Фермер.БГ
Ресурс от 5 500 000 лв. утвърди Управителният съвет на Държавен фонд  „Земеделие”  (ДФЗ) за развъдните асоциации по Схемата за държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните за 2018 г., съобщиха от пресофиса на фонда. 
 
През месец март 2018 г. е изготвена нотификация пред ЕК за промяна на схемата за държавна помощ с оглед тенденцията от последните три години за увеличаване на броя на животните под селекционен контрол, което рефлектира върху предоставения по държавната помощ ресурс, както и за постигане на по-ефективен контрол върху извършваните дейности и изразходваните средства. Средствата покриват до 100% от административните разходи за създаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разходите по изпитвания за определяне на генетичните качества или продуктивността на животните.
 
През 2017 г. по линия на помощта е усвоен  финансов ресурс  в размер на  6  495 570  лв., за които са кандидатствали 47 развъдни организации и ИАСРЖ за извършване на развъдна дейност с 1 482 455 животни, отглеждани от 4 590 бр. бенефициенти.
Предстои ДФЗ да изготви указания за прилагане на държавната помощта, допълниха от фонда. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Компенсират унищожени от бедствия животни и кошери през 2017 г.
 

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news