Водещото селскстопанско изложение в Русия АгроТек 2009 премина при изключителен интерес както от страна на изложителите, така и на посетителите, съобщават за Трактор.БГ организаторите. 470-те изложители от 23 държави и над 32 хил. посетители доказаха, че възстановяването на пазара от финансовата криза започна. Изложението в Москва от 9 до 12 октомври привлече водещи международни производители на селскостопански машини, които представиха своите иновационни продукти на площ от около 40000 квадратни метра.

На АгроТек се представиха палати от пет държави: Китай, Холандия, Германия, Италия и Словения. Те показаха нови технологии и ноу хау на руските земеделски производители и животновъди, посетили изложението. Немското представителство беше най-голямо – с общо 43 фирми. 14 бяха представителите на Холандия, 13 от Италия. 5 бяха фирмите, представили Словения, докато тези от Китай бяха 20.

Наред с големите чуждестранни палати, на АгроТек, имаше активност и голям интерес от страна на индивидуални международни участници. Фирми от 23 страни бяха на изложението, за да покажат своите продукти и услуги на най-голямото изложение за селскостопанска техника в Русия.

Изложението се проведе под егидата на кмета на Москва - Юрий Лужков и министъра на земеделието -  Елена Скрынник.

Следващото издание на АгроТек ще се проведе от 8 до 11 октомври 2010 г, съобщават още организаторите.

източник: Трактор.БГ