4 000 зърнопроизводители от цялата страна протестираха днес предупредително срещу неизпълнените ангажименти на правителството към земеделския сектор. В масовите акции на недоволство бяха изкарани 2 000 тежки селскостопански машини.

 

"Всички протестиращи имат готовност за последващи действия", заяви пред репортер на Фермер.БГ председателят на УС на НАЗ Радослав Христов. В момента той и още негови колеги са на път към София, тъй като премиерът Бойко Борисов е обещал да се срещне с тях в късния следобед.

 

"В 12.20 ч. министър Мирослав Найденов изпрати факс, че бил упълномощен от премиера Борисов да ни покани на техническа среща с министър Симеон Дянков за да се изясним и след това министър-председателят ще ни приеме", обясни още председателят на брашовата организация.

 

По думите на Радослав Христов срещата с властта ще бъде около 16.30 ч. Той посочи, че ако Бойко Борисов не успее да говори с тях, протестите утре продължават. "Ако ни приеме ще видим дали ще се стигне до споразумение или няма", каза Христов, допълвайки че членовете на НАЗ са в готовност да пътуват до София, ако това се наложи, тъй като напрежението наистина според него е огромно.

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!