Re: Изисквания и документи за продажба на плодове и зеленчуци
Едната ми опция е да си отворя собствен магазин и да продавам на дребно. Тук обаче трябва да имам предвид, че са ми нужни редица разрешителни (от областна дирекция за безопасност на храните, от общината и др.). Имам и възможността да продавам продукцията си на едро на други търговци, но в този случай цената, която получавам, е по-ниска от цената, която крайните потребители плащат за тази продукция. Регистрирам се като търговец -ООД, най-добре. При регистрацията трябва да спазя законовата процедура – да изготвя необходимите документи и да ги приложа към заявлението за регистрация. След като се регистрирам, аз вече спокойно мога да продавам стоките си – собствено производство и на едро, и на дребно. А ако се регистрирам като ЗП имам следните предимства: няма нужда от касов апарат може да кандидатствам за финансово подпомагане и да ползвам преференции при внасяне на социални и здравни осигуровки. Общинските съвети предоставят не по-малко от 50 на сто от търговската площ на общинските пазари, предназначени за продажба на плодове и зеленчуци, за ползване от регистрирани земеделски производители при продажба на произведена от тях земеделска продукция.
05.06.2015 в 14:54
Мнението е редактирано за последно на 2015-06-08 12:18:53