x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Металагро АД

Контакти
Телефон 058 602 795
E-mail metalagro_1953@abv.bg
Адрес гр. Добрич, бул. 25 септември 47

Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки за прибиране на рапица, машини за жътва на лавандула, култиватори, иглени брани.

 

Металагро АД е първият промишлен производител на селскостопански машини в България.

 

Дружеството е създадено през 1950 година в гр. Добрич. Като много български предприятия и Металагро АД възниква като голяма занаятчийска работилница за селскостопански инвентар, но е първият производител в страната, който преминава от занаятчийския период към етап на промишлено производство на селскостопански машини в заводски условия.

 

През изминалите 60 години от своето съществуване в дружеството са се произвеждали сламопреси, почвообработващи машини, ремаркета за трактори, прикачни комбайни за прибиране на царевица, приспособления (хедери) за прибиране на бобови култури и соя.

 

Днес фирмата произвежда хедери за слънчоглед, хедери за царевица, приставки за рапица, раздробители за слънчогледови и рапични  стъбла. Но машината, с която се свързва името "Металагро” както в България, така и целия бивш източен блок е ПСП 1,5 - тази умна и рационална конструкция остава ненадмината и до днес по заложените в нея принципи за прибиране на слънчоглед с минимални загуби. Ние сме горди, че успяхме да запазим гениалната концепция, заложена в ПСП, но също така успяхме да усъвършенстваме конструкцията и да достигнем до нивото на съвременните технически постижения. Така днес с увереност можем да заявим:  предлагаме  ненадминат по своята функционалност и качествена изработка хедер, безспорен шампион по прибиране на слънчоглед с най-ниски загуби и с висока работна скорост. Същото високо качество на жътвата предоставят и хедерите за царeвица - още в годината на пазарния си дебют всички техни собственици завършиха жътвата без нито една рекламация и  без нито един ден престой на комбайните.  Самите ние останахме изненадани от високата производителност -първият 12-редов хедер при работа с роторен комбайн постигна 1 тон в минута!!! (при добив 800кг/дка, собственик на хедера - ЗК "Черно море" гр.Балчик). 

 

С приспособлението за прибиране на рапица направихме дебют през 2011 г. и собствениците на приставките установиха значително увеличение на добива за сметка на намалените загуби, при задоволително високата работна скорост 6 км/ч. Отлични бяха и резултатите при неблагоприятни условия на жътва -полегнала рапица и средно и силно затревени посеви.

 

Машините на Металагро АД са израз на уважението ни към труда на българските фермери. С тях правим възможно богатството, което са отгледали на полето да бъде прибирано без загуби.

 

Друга сфера, в която се разива предприятието е плод на  дългогодишно  сътрудничество с големи и утвърдени фирми от Германия от бранша на автомобилостроенето. За немските си партньори дружеството  произвежда части за вграждане в транспортни средства и сервизно оборудване. Целият производствен цикъл е в рамките на фирмата -  от леене на чугун и стомана до праховото или класическо боядисване на готовия продукт и извършване на  100% контрол за качество на материалите и 100% контрол на продукцията.

ID на фирма: 748
 
Изпрати запитване към тази фирма
 
Изпрати обявата на приятел
интервю
Фермери диверсифицират стопанствата си заради високи ренти Фермери диверсифицират стопанствата си заради високи ренти

Все пак има надежда за есенниците, смята Илия Проданов

firmi