вино, ракия и др. в софия област

Wine

17.03.2018 НОМЕР НА ОБЯВАТА: 128393

Смокиново вино от собствена овощна градина. Семейно производство по същата стара технология, по която на времето го приготвяше дядо ми.
Виното е полусладко, без добавяне на захар и спирт, използва се изцяло остатъчната сладост от плодовете. Алкохолно съдържание: 12 об.%. Меко и плътно тяло. Наситен и завладяващ аромат, запазен от зрелите смокини.
Подходящо за консумация както аперитив, така и с различни ястия и десерти.
Препоръчвам го леко охладено.
Виното е стабилизирано само чрез студ. Не се добавят никакви консерванти и химични стабилизатори.
Реколта 2017.
Разливаме го в 1, 2,3 или 5 литрови нови полимерни бутилки за съхранение на вино.
Цена: 5,90 лв./литър
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка над 10 литра.
0885532400 - Даниела Димитрова

Производственият процес започва с внимателно подбиране на оптимален момент за беритба на плодовете при достатъчно високо съдържание на фруктоза и понижено водно съдържание, за да се съсредоточат максимално естествените плодови аромати и цвят. За винифициране се използват вече презрелите плодове, в които естественият процент влага е понижен, а вкусово-ароматните характеристики са максимално наситени.
Суровините за производство на виното се осигуряват от собствени овощни насаждения в района Харманли. Това позволява максимален контрол и селекция на качеството на плодовете. За производство на вино НЕ се допускат плодове с влошено вкусово състояние, или загнили и развалени такива с цел максимално високо органолептично качество на получения плодов сок и защита от бактериални или плесенни замърсявания на продукцията.
Преди пристъпване към същинския ферментационен процес и превръщането на плодовия сок във вино, плодовата каша се подлага на прецизно подбран температурен режим на охлаждане, целта на който е максимално извличане и съхраняване на фините плодови нотки. Същевременно част от плодовата захар (фруктоза) се превръща в поливалентни алкохоли, които придават сладкия вкус на бъдещото вино.
Това прави виното изключително подходящо за консумация от хора, избягващи приема на захар, както с диетични цели, така и с други здравословни цели.
В последствие, за да се превърне плодовият сок във вино, той се подлага на контролирана ферментация със специална
селекция дрожди, които превръщат остатъка от плодовата сладост в алкохол.
Младото вино НЕ се избистря и стабилизира чрез химически реагенти и стабилизатори.
По стара занаятчийска технология, бистротата му се постига само чрез студ и търпеливо изчакване.
Във виното НЕ се добавят никакви консерванти. Негов естествен антиоксидант се явява високото съдържание на натурален витамин Ц.
Вината са с тествано висока концентрация на ресвератрол, антоциани и други антиоксиданти, изключително полезни в борбата със свободните радикали и преждевременното стареене.